میلگرد صنعتی و ساختمانی چه تفاوتی دارند؟ در ظاهر و کاربرد بسیار زیاد است. میلگردها المان های استوانه ای توپری هستند که به دو دسته تقسیم می شوند. میلگردهای ساده و میلگردهای آجدار.
میلگردهای صنعتی یا همان میلگرد ساده در ساختمان سازی کاربرد کمتری نسبت به میلگردهای ساختمانی یا همان آجدار دارند. در این مقاله به کاربردها و تفاوت این دو نوع قطعه فولادی پر کاربرد می پردازیم.
میلگرد ساده صنعتی
نوع ساده المان فولادی استوانه ای با سطحی صاف است که از فولاد نرم تولید می شود. این نوع میلگرد به نام های A1 و میلگرد نرم نیز شناخته می شود. میلگرد ساده در صنعت خودرو سازی، ساخت ماشین آلات صنعتی و کشاورزی، ساخت پیچ و مهره و میخ، قطعات فولادی مانند انکربولت و اتصالات ساختمانی، خاموت سازی و ساخت نما بسیار کاربرد دارد. همچنین از این نوع میلگرد برای تقویت بتن نیز کاربرد دارد.
کاربرد دیگر میلگرد ساده با توجه به خاصیت جوش پذیری این نوع میلگرد در جوشکاری و آهنگری است. جنس فولاد به کار برده ده در تولید این میلگرد خاصیت جوش پذیری آن را بالا برده و به همین دلیل تمام روش های جوشکاری با استفاده از این میلگرد کاربرد دارد.
میلگرد ساختمانی
میلگرد صنعتی و ساختمانی، میلگردهای ساختمانی همان میلگردهای آجدار هستند. میلگرد آجدار المان استوانه ای که روی سطح آن آج و برجستگی دارد. این نوع میلگرد در سه گرید با نام های A2 و A3 و A4 ویژه ای دارند.
میلگرد A2 بر روی سطح استوانه ای خود آج های مارپیچی شکلی دارد که به صورت موازی با هم در امتداد طول میلگرد ایجاد شده اند. سختی این میلگرد از گرید A1 میلگرد ساده بیشتر است یعنی میزان کربن آن بیشتر است.
میلگرد A3 بر روی سطح خود آج و برجستگی به شکل هفتی و یا هشتی دارد. سختی این میلگرد از دو گرید A2 و A1 بیشتر است و بیشترین کاربرد این نوع میلگرد در ساختمان سازی است چرا که از استحکام و مقاومت کششی بسیار بالایی برخوردار است.
میلگرد A4 این نوع میلگرد بر روی سطح خود ترکیبی از آج های هفتی و هشتی دارد. سختی و استحکام و مقاومت کششی این نوع میلگرد بسیار زیاد است. این نوع میلگرد برای مصارف سنگین ساختمان سازی کاربرد دارد.
تفاوت میلگرد صنعتی و ساختمانی
تفاوت میلگرد صنعتی و ساختمانی علاوه بر ظاهر متفاوتی که دارند همانطور که گفتیم کاربردهای متفاوت نیز دارند. میلگردهای صنعتی که همان میلگردهای ساده منظور است در ساختمان سازی کاربرد چندانی ندارند و فقط در نمای ساختمان ، دورپیچ بتن آرمه و یا آراماتور بندی برای بستن میلگردهای آجدار و برای تقویت بتن استفاده می شوند.
از آنجایی که بتن مقاومت فشاری بالا ولی مقاومت کششی پایینی دارد از این نوع میلگرد برای جبران مقاومت کششی استفاده میشود.
میلگردهای آج دار بیشترین کاربرد را در ساختمان سازی دارند. ساخت خاموت، ایجاد فونداسیون ساختمان، پل سازی و ساخت تونل، برای سقف ساختمان نیز کاربرد دارند.
انواع میلگرد ساده صنعتی آیین صنعت
میلگرد صنعتی و ساختمانی، میلگردساده آیین صنعت نیز همانند میلگرد آجدار انواعی دارد که کاربردهای ویژه خود را دارند. در این قسمت انواع و کاربردهای آنها را بررسی می کنیم.
- میلگرد ساده
- میلگرد ساده ترانس روغنی
از میلگرد ترانس روغنی و تک پولیش در پمپ آب و نفت، ساخت قطعات خودرو، سیلندرهای هیدرولیکی،بلبرینگ سازی و همچنین به دلیل سطح صاف و صیقلی خود کاربردهای تزئینی دارد. میلگرد ترانس پس از فرآیند نورد گرم و قبل از اینکه سرد کاری شود دوباره حرارت می بیند تا خواص مکانیکی آن تقویت شود.
- میلگرد تک پولیش
- میلگرد دو پولیش از این نوع میلگرد معمولا در نمای ساختمان ها و آپارتمان ها و نمای بیرونی خودرو ها،دکوراسیون داخلی ، ساخت مبلمان فلزی، قطعات دریایی و…استفاده می شود.
- میلگرد دو پولیش پ اتمام فرآیند نورد گرم دو بار پولیش می شود.
میلگرد صنعتی و ساختمانی و به صورت کلی این میلگردها به همراه قطعات فولادی دیگر در شرکت آیین صنعت با بهترین کیفیت و قیمت تولید و عرضه می شود.
این شرکت بزرگترین مرجع میلگرد ایران است و با 20 سال فعالیت در زمینه تولید و توزیع میلگرد از بهترین متریال بهترین کیفیت میلگرد را دارا می باشد. این شرکت برای اینکه بهترین کیفیت میلگرد را ارائه دهد از خط تولید ویژه برای ساخت میلگرد استفاده می کند.
برای خرید و مشاوره می توانید با کارشناسان ما در واحد فروش در ارتباط باشید.ضمناً شرکت آیین صنعت برای جلب رضایت مشتریان خود فروش به صورت اعتباری را در این مجموعه امکان پذیر نموده است.
شماره تماس: 02162786