بازار میلگرد

عوامل موثر بر بازار میلگرد و سایر آهن‌آلات

سرفصل ها

در این نوشته آیین صنعت تولیدکننده انواع میلگرد و انکربولت قصد دارد به برخی از مهم‌ترین عواملی که بر بازار میلگرد اثر می‌گذارد و افزایش قیمت میلگرد و سایر مقاطع فولادی را دستخوش تغییر می‌کند، بپردازد.

تغییر فصل‌ها بر بازار میلگرد اثرگذار است

یکی از موضوعاتی که با تقاضای بازار و در نتیجه تغییر قیمت میلگرد ارتباط دارد، تغییر فصول و شرایط آب و هوایی است. این عامل تحت‌تأثیر شرایط ساخت و ساز قرار دارد. به طور میانگین فصل سرما با سخت شدن شرایط آب و هوایی برای کار ساختمان‌سازی، تقاضای میلگرد ساده 10 که کاربرد ساختمانی دارد و آهن‌آلات را در بخشی سال کاهش می‌دهد. درست است که این عامل تکرار شونده، موقت و قابل پیش‌بینی است اما به طور مداوم، قیمت میلگرد را در نیمه دوم سال تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

افزایش قیمت میلگرد و آهن‌آلات در جهان و پایین آمدن ارزش ریال

در گذشته نه‌چندان وقتی قیمت دلار دلار ۳۹۰۰ تومان بود، بیلت دریای سیاه با نرخ متوسط ۴۶۰ دلار به ازای هر تن، تقریباً ۱۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو خرید و فروش می‌شد. اکنون به موازات کاهش ارزش پول ملی، متوسط نرخ بیلت دریای سیاه هم متأثر از بازار داخلی چین دستخوش تغییر شده و تا مرز ۴۹۰ دلار به ازای هر تن رشد کرده است.

کاهش تعرفه واردات شمش

کاهش تعرفه واردات شمش از ۱۵ به ۵ درصد با توجه به قیمت بالاتر آهن‌آلات جهانی، افزایش دلار و ظرفیت‌های تولید مازاد و قابل توجه به نسبت تقاضای داخلی، خیلی در روند کاهشی قیمت آهن‌آلات تأثیر‌گذار نیست.

ایران در حال حاضر ارائه‌دهنده یکی از ارزان‌قیمت‌ترین شمش‌های تولیدی جهان در منطقه است.

سرما یا کاهش تعرفه موضوعاتی نیستند که تأثیر قابل توجه و پایداری بر بازار و قیمت آهن‌آلات بگذارند. بحث مازاد عرضه هم مدتی است که تبدیل به موضوع یکنواختی شده و نمیتواند تنها دلیل تغییرات پایدار قیمت آهن‌آلات نظیر میلگرد ساده Ck45 باشد.

موانع پیش روی افزایش قیمت آهن‌آلات

با این حساب و با توجه به پتانسیل افزایشی بازارهای جهانی در حال حاضر، همه نگاه‌ها متوجه فولادسازان بزرگ کشور است.

فولادسازان بزرگ و نیمه‌دولتی کشور ما نه تنها در بازار داخلی، بلکه در سمت و سوی بازارهای جهانی هم اثرگذارند.

قیمت آهن‌آلات جهانی در شرایط کنونی بالاتر از قیمت آهن‌آلات داخلی بوده و عرضه شمش تولیدکنندگان بخش خصوصی با توجه به محدودیت منابع قراضه آهن در کشور، به تنهایی نمی‌تواند در بلند مدت پاسخگوی تقاضای مصرف داخلی باشد.

به نظر می‌رسد همه راه‌ها به تصمیم‌گیری در خصوص نحوه قیمت‌‌گذاری آتی و شرایط عرضه شمش فولادسازان داخلی در بورس کالا خواهد بود؛ از یک سو افزایش قیمت آهن‌آلات بازارهای جهانی و افزایش اختلاف قیمت آهن‌آلات با بازار داخلی و از سوی دیگر فشار صنایع پایین‌دستی به پشتوانه دولت.

اگر قیمت دلار روند نزولی در پیش گیرد یا روند قیمت آهن‌آلات جهانی کاهشی شود، بازار میلگرد تغییر کرده و شرایط متفاوتی پیش‌رو قرار خواهد گرفت.

برای اطلاع از آخرین اخبار میلگرد ساده صنعتی با مطالب وبلاگ آیین صنعت همراه باشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پاسخگوی آنلاین 021-62786