از آنجا که یکی از دلایل خرید میلگرد ساده کار فورجینگ است به شرح آن میپردازیم.
شرکت نورد فولاد آیین صنعت تولیدکننده میلگرد ساده صنعتی، تامینکننده انواع میلگرد آجدار و انکر بولت است. در معرفی میلگرد ساده آیین صنعت بارها گفتهایم که محصول تولیدی ما برای کاربرد فورجینگ بسیار مناسب است. اما فورجینگ به چه معنی است.
در این نوشته درباره فورجینگ میلگرد و معنای فورجینگ به طور کلی میخوانید.
فورجینگ میلگرد
در صفحه ویکی پدیای فارسی فورجینگ میلگرد، این مفهوم اینطور تعریف شده است: «فورجینگ میلگرد (Gas pressure welding of rebar) یک روش جوشکاری در میلگرد است که در آن پس از حرارت دادن دو بخش متصل شونده تا دمای خمیری شدن فولاد و پرس دو قطعه روی هم، این دو قطعه را در هم ادغام، ترکیب یا به اصطلاح فورج میکنند».
اتصال سر به سر میلگرد با روش فورجینگ بسیار پرکاربرد است. به جای وصله میلگرد به صورت پوششی و روی هم قرار دادن یا به اصطلاح اورلپ و پرت میلگرد در وصله پوششی، از این روش استفاده میکنند.
جوش سر به سر میلگرد ابتدا در دهه ۱۹۳۰ میلادی در ایالات متحده آمریکا و ژاپن گسترش یافت. از آن پس، این روش به طور گستردهای مورد استفاده قرار گرفت و در ابتدا به منظور جوشکاری ریلها و لولهها و بعد از آن در جوشکاری میلگردهای فولادی به کار گرفته شد.
فورجینگ چیست؟
به طور کلی جوشکاری فورجینگ (Forge welding) یک روش جوشکاری فلزات است که در آن دو بخش فلز در دمای ۱۲۰۰ تا ۱۲۵۰ درجه سانتیگراد حرارت میبینند و سپس فشار هیدرولیکی، چکشکاری یا پرس دو قطعه را به هم متصل میکند.
در واقع جوش فورجینگ یک فرایند اتصال فلزات در حالت جامد است. به بیان سادهتر، در این روش اتصال، دو قطعه فلز تا دمای بالا حرارت داده شده و سپس با اعمال فشار به هم متصل میشوند.
این فرایند با ترکیب دو عمل جوشکاری و فورجینگ (آهنگری) باعث اتصال دو قطعه فلزی میشود.
جوش فورجینگ یا جوشکاری پتکهای قدیمیترین متد جوشکاری غیرذوبی است.
قدمت استفاده از این روش به دوران باستان بازمیگردد. در گذشته از روشهای دستی برای جوش فورجینگ استفاده میشد. اما پس از انقلاب صنعتی روشهای اتوماتیک جایگزین متدهای قدیمی و دستی شدند.
تاریخچه جوش فورجینگ
در ۱۸۰۰ پیش از میلاد برای اولین بار استخراج آهن از سنگ آهن صورت گرفت. به دلیل تخلخلهای موجود در این نوع آهن به آن آهن اسفنجی میگفتند. برای حذف این تخلخلها، آهن را تا بالای نقطه ذوب حرارت داده و با پتک به آن ضربه میزدند تا هوا از آن خارج شود و آهن یکدست و با استحکام بالا تولید شود. جوش فورجینگ از سال ۱۹۵۲ برای اتصال ریلها در کانادا مورد استفاده قرار گرفت.
در دهه ۵۰ شمسی در ایران هم این روش اتصال در راه آهن سراسری کشور به کار برده شد.
در عصر حاضر، فورجینگ صنعتی با فشار حاصل از چکشهای مدرن و ابزار پرس پیشرفتهای انجام میشود که نیروی آنها توسط هوای فشرده، الکتریسیته، هیدرولیک یا بخار تامین میشود.
کاربرد جوش فورجینگ
جوش فورجینگ در طول تاریخ برای تولید ابزارآلات مختلف بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. مخصوصا برای اتصال و شکلدهی قطعاتی که از آهن و فولاد ساخته شدهاند کاربرد بسیار زیادی دارد.
در گذشته این روش در صنایع مختلف مانند ابزار کشاورزی، پخت و پز، فنس، ادوات جنگی، درهای محافظ و سلولهای زندان کاربرد داشته است. پس از انقلاب صنعتی از جوش فورجینگ به صورت گسترده در ساخت محفظههای فشار و بویلرها استفاده میشد.
امروزه نیز از جوش فورجینگ در ساختمانسازی برای اتصال سر به سر میلگردها در قسمتهای مختلف استفاده میشود. علاوه بر این در اتصال مقاطع تیر برقها، اتصالات فونداسیون و اتصال میلگرد ستونها و شمعها از جوش فورجینگ استفاده میشود.
روش جوش فورجینگ یکی از متدهای پرکاربرد و قدیمی در صنایع مختلف است. در اتصال میلگرد آجدار یا ساده با توجه به کاربرد نهایی سازه و شرایطی که باید تحمل کند، استفاده یا عدم استفاده از این روش مشخص میشود.
این روش با قدمت، اما اقتصادی و جذاب، در صنعت امروز به وفور برای تولید انواع قطعات و مقاطع استفاده میشود.
برای اطلاع از قیمت میلگرد ساده، مشاوره درباره خرید میلگرد ساده و کاربرد میلگرد ساده صنعتی در صنایع فورجینگ، با کارشناسان ما در آیین صنعت تماس بگیرید.