صادرات فولاد

صادرات میلگرد و سایر محصولات فولادی در ایران

سرفصل ها

فولاد ایران از صنایع مهم کشور است. بر اساس آخرین رده‌بندی انجمن فولادسازان جهان، ایران توانسته با فراتر رفتن از کشورهایی نظیر تایوان، ایتالیا و اوکراین، به رتبه دهم جهان در تولید فولاد خام برسد. افق تولید فولاد با تکیه بر طرح‌های توسعه فولاد و بهبود زیرساخت‌ها، برای سال ۱۴۰۴، ۵۵میلیون تن فولاد خام است. با این افق صادرات میلگرد و فولاد باید نسبت به گذشته افرایش یابد.

از دید کارشناسان صنعت فولاد، این هدف قابل دست‌یابی است به شرطی که:

  • صادرات آهن افزایش یابد؛
  • بازارهای صادراتی توسعه یابند؛
  • سهم بازار فولاد ایران در بازارهای جهانی افزایش یابد.

برنامه‌ریزی‌ها حاکی از آن است که حدود ۲۷.۵میلیون تن از این فولاد تولید شده در سال در داخل کشور مصرف شود و بر این اساس، مازاد این تولید (از ۵۵میلیون تن در سال) که برابر ۲۷.۵میلیون تن است صادر شود. از هم‌اکنون باید به بازارهای هدف این حجم از فولاد، اندیشیده شود.

آیین صنعت، تولیدکننده انواع میلگرد ساده به عنوان عضوی از جامعه تولیدکنندگان صنایع فولادی به بررسی کوتاهی درباره آمار و مشکلات صادرات در این صفحه پرداخته است.

آمارها چه می‌گویند؟

طی سال جاری با وجود تحریم‌های بسیار، مشکلات داخلی و خارجی و از همه مهم‌تر نوسان شدید ارز، باز هم روند صادرات فولاد ایران صعودی بوده و آمارها حاکی از تولید ۷۴میلیون تن سنگ آهن، ۴۵میلیون کنستانتره و ۴۰میلیون گندله در سال است.

میزان تولید ۹ ماهه فولاد امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، ۱۶درصد رشد داشته است. در آهن‌اسفنجی هم رشد ۲۰درصدی در مقایسه با مدت زمان مورد بررسی در سال گذشته ثبت شده و به ۱۹.۹ میلیون‌تن رسیده است.

آمارهای سازمان توسعه معدن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نشان می‌دهد که حدود ۳ تا ۴میلیارد دلار صادرات محصولات فولادی به دست فولادسازان انجام می‌شود و از این رو، صادرات فولاد یکی از موضوعات مهم کشور در شرایط تحریم است.

چالش‌های صادرات آهن و فولاد ایران

اگر مشکلات صادرات آهن و فولاد ایران را به دو دسته کلی داخلی و خارجی تقسیم کنیم، می‌توانیم آن‌ها را به شکل زیر خلاصه کنیم:

مشکلات خارجی صادرات میلگرد و فولاد

  • تحریم کامل صادرات فلزات اساسی ایران؛
  • پیچیدگی ساز و کار مبادلات بانکی و فشار به شرکت‌های تأمین‌کننده تجهیزات.

مشکلات داخلی صادرات میلگرد و فولاد

  • دستورالعمل‌ها و قوانین گمرک؛
  • کمبود زیرساخت‌های موردنیاز؛
  • برنامه‌های ارزی و نحوه تخصیص تسهیلات به صادرکنندگان؛
  • مشکلات ارزی تولیدکنندگان فولاد؛
  • نوسانات شدید و غیرطبیعی نرخ ارز در طی سال جاری؛
  • سرکوب نرخ ارز در سال‌های قبل.
  • افزایش تولیدات الیاف جایگزین میلگرد( الیاف فورتا )

نبود سیاست‌گذاری منسجم باعث شده تا فولادسازان ایرانی با وجود همه موفقیت‌هایی که در امر توسعه، دانش فنی و افزایش ظرفیت کسب کرده‌اند، در حوزه صادرات از رقبای خود عقب بمانند.

به نظر می‌رسد که برای تحقق سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ و تداوم روند رو به رشد صنعت فولاد در سال‌های آتی، باید بر دو مسئله ساماندهی مشکلات ارزی فولادسازان و توسعه صادرات فولاد در سال‌های پیش رو تمرکز شود.

اگر در زمره صنایع وابسته به میلگرد به عنوان مواد اولیه هستید، می‌توانید برای ثبت سفارش میلگرد ساده از طریق همین وبسایت یا با تماس تلفنی با کارشناسان آیین صنعت و اطلاع از آخرین قیمت میلگرد صنعتی و انواع آن و نیز انکربولت ، سفارش خود را ثبت نمایید و آن را در محل تحویل بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پاسخگوی آنلاین 021-62786