تفاوت میلگرد و مفتول

تفاوت میلگرد با مفتول چیست (بررسی کامل)

سرفصل ها

تفاوت میلگرد با مفتول، موضوع جدید مقاله ما در آیین صنعت است. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل دو مقطع فولادی مهم بپردازیم که هر کدام نقش کلیدی در صنایع مختلف از جمله ساختمان‌سازی، خودروسازی، و تولید محصولات متنوع دارند.

هدف این مقاله، ارائه اطلاعاتی جامع و کاربردی درباره این دو محصول، تفاوت‌ها، ویژگی‌ها، و کاربردهای متنوع آن‌ها است تا بتوانید بهترین تصمیم را برای نیازهای صنعتی و ساختمانی خود بگیرید.

برای اطلاعات دقیق‌تر و تحلیل تخصصی همراه ما باشید.

میلگرد چیست؟

میلگردها مقاطع فولادی هستند با ظاهری استوانه ای، توپر از جنس فولاد و از مهمترین مصالح ساختمانی و صنعتی به شمار می آیند. این محصولات فولادی به دو دسته کلی آجدار و ساده تقسیم می شوند.

میلگردهای آجدار ظاهری برجسته و در سه گرید A2و A3و A4 تولید و عرضه می شود. از میلگردهای آجدار در صنعت ساختمان سازی، پل سازی، تونل و… استفاده می شود. میلگردهای ساده ظاهری صاف، توپر و به عنوان میلگرد نرم با گرید A1 نیز شناخته می شود. زیرا میزان کربن این نوع مقطع فولادی از نوع آجدار آنها کمتر است، بنابراین سخنی کمتری دارد.

از میلگردهای ساده کمتر در ساختمان سازی استفاده می شود، میلگرد ساده بیشترین استفاده را در صنعت خودرو سازی، ساخت پیچ و مهره، میخ، ساخت گارد ریل ها، نمای ساختمان ها و قطعات بیرونی خودروها و… استفاده می شود.

انواع میلگرد ساده در آیین صنعت

  • میلگرد ساده تک پولیش
  • میلگرد ساده دو پولیش
  • میلگرد ترانس روغنی

میلگرد ساده تک پولیش و میلگرد ساده دو پولیش از محبوب‌ترین انواع میلگردهای ساده هستند. میلگرد ساده 12 به دلیل استحکام مناسب و کاربرد فراوان در پروژه‌های صنعتی و ساختمانی، یکی از پرکاربردترین محصولات ما است. همچنین، میلگرد ساده 14 به دلیل قطر بیشتر و مقاومت بالاتر در پروژه‌های خاص مانند ساخت قطعات سنگین صنعتی بسیار محبوب است.

انواع میلگرد آجدار

  • A2 یا مارپیچ که سختی آن از میلگرد A1 بیشتر است و نوع نیمه سخت محسوب می شود. آج های این نوع میلگرد به صورت مارپیچی و موازی در امتداد آن قرار دارند.
  • A3 که آج هایی به شکل هفتی یا هشتی دارند و از نوع A2 سخت تر است و به دلیل استحکام بالا بیشترین استفاده را در ساختمان سازی دارد.
  • A4 یا مرکب که آج های آن ترکیبی از هفتی و هشتی یا دوکی شکل است و استحکام آن از گریدهای قبلی بسیار بالاتر است و به مصارف ساخت و سازهای سنگین وزن می رسد.

مفتول چیست؟

مفتول چیست؟

سیم مفتول با استفاده از بیلت فولادی و عملیات نورد تولید می‌شود و به عنوان یک محصول نیمه پایانی در صنایع مختلف کاربرد دارد. کارخانه‌ها مفتول را به عنوان محصول نهایی تولید می‌کنند و کارگاه‌های تولیدی از آن به عنوان متریال خام استفاده می‌کنند. انعطاف‌پذیری مفتول نسبت به میلگرد ساده و آجدار بیشتر است.

این نوع مقطع فولادی به صورت کلاف تولید می شود و قطر بسیار نازکی دارد.

از مفتول در صنایع مختلفی استفاده می شود که فنس و توری از این نوع است. سیم مفتول یکی از محصولات پر کاربردی است که با استفاده از شمش فولادی و از طریق فرآیند نورد گرم تولید می شود. البته این سیم ها به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارند می توانند به اشکال مختلفی در بیایند. همچنین دارای مقاومت بالایی هم هستند و خاصیت آهنربایی ندارند. جنس فلز این نوع سیم ها هادی است و گاهی از جنس موادی مانند مس و آلومینیوم هم ساخته می شوند.

انواع مفتول

  • مفتول گالوانیزه یا مفتول سفید:

گالوانیزاسیون کردن سیم سیاه (با ضخامت 1.2 تا 4 میلیمتر)  و با طول حدودی 3 تا تا 290 متر در هر متر در هر کیلو به روش گرم یا سرد در جهت افزودن یک سری ویژگی ها مانند افزایش عمر استفاده آسان تر، افزایش مقاومت به آن

  • مفتول استنلس استیل: 

مفتول استنلس استیل که از فولاد ضد زنگ با ترکیبات خاصی طراحی شده و در مقابل ضربه بسیار مقاوم است. یکی از ویژگی های اصلی این مفتو در حالت زنگ زدگی آن قرار دارد که می توان گفت این مفتول به عنوان یک ماده ضد زنگ شناخته می شود و در شرایط آب و هوایی گوناگون نیز کاربردهایی بسیار فراوان دارد.

  • مفتول سیاه:

 نوعی مفتول آنیل شده و به اصطلاح پخته شده است که خصوصیات شیمیایی خود را حفظ کرده و ماده اولیه مفتول گالوانیزه را تشکیل می دهد. نرم و انعطاف پذیر است و مقاومت بالایی در برابر شرایط نامساعد آب و هوایی دارد از این رو در ساختمان سازی و صنعت کاربرد دارد.

کاربردهای مفتول

کارخانه‌ها با استفاده از مفتول، انواع توری مانند توری حصاری، توری مرغی، توری گابیون، توری فرنگی و توری پرسی را تولید می‌کنند. علاوه بر این، سیم خاردارهای خطی و حلقوی را نیز به عنوان سیم راسته یا خار متصل به آن تولید می‌کنند.

در پروژه‌های ساختمانی، کارگران از مفتول برای بستن قسمت‌های مختلف قالب، محصور کردن محوطه بتن‌ریزی و اتصال بخش‌های مختلف آرماتور استفاده می‌کنند.

جدول انواع و کاربردهای میلگرد و مفتول

نوع میلگرد مفتول
انواع ساده (A1)، آجدار (A2، A3، A4) سیاه، گالوانیزه، استنلس استیل
کاربرد اصلی تقویت بتن، ساخت قطعات صنعتی تولید توری، سیم‌کشی، بستن آرماتور
ویژگی خاص مقاومت بالا در برابر فشار و کشش انعطاف‌پذیری و قابلیت فرم‌دهی بالا
مقاومت در برابر آب و هوا بستگی به نوع آجدار و ساده مقاوم در برابر زنگ‌زدگی در نوع گالوانیزه
وزن سنگین‌تر سبک‌تر

تفاوت میلگرد و مفتول

تفاوت میلگرد و مفتول

از میلگردهای آجدار برای تقویت مقاومت بتن استفاده میشود و از میلگردهای ساده برای صنایع خودرو سازی، ساخت پیچ و مهره، میخ و… استفاده میشود.

از مفتول برای پشتیبانی بتن استفاده می شود.

مفتول هم یک مقطع فلزی می باشد اما از میلگرد بسیار نازک تر است. این محصول را از آهن، آلومینیم، مس و آلیاژهای دیگری می سازند.

محصول مفتول در سازه‌های بتنی، تولید توری و هر جایی که به سیمی نازک اما محکم نیاز باشد، استفاده می‌شود. مفتول فولادی در صنایع ساختمان‌سازی و خودروسازی کاربرد فراوان دارد، در حالی که مفتول آلومینیومی برای مواقعی که به مفتولی سبک‌تر نیاز داریم، به کار می‌رود. همچنین، مفتول مسی به طور عمده برای سیم‌کشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت‌های کلی میلگرد و مفتول

ویژگی میلگرد مفتول
شکل ظاهری استوانه‌ای، توپر نازک و انعطاف‌پذیر
مواد اولیه فولاد آهن، آلومینیوم، مس، یا آلیاژهای دیگر
نوع تولید به صورت شاخه‌ای به صورت کلاف
استفاده در بتن تقویت مقاومت بتن پشتیبانی و اتصال بتن
استفاده در صنایع ساختمان‌سازی، خودرو‌سازی، پل‌سازی و… توری‌سازی، سیم‌کشی، صنایع مختلف

نتیجه گیری و جمع بندی

تفاوت میلگرد و مفتول را در این مقاله بررسی کردیم. شرکت نورد آیین صنعت با 20 سال تجربه در زمینه تولید و توزیع انواع میلگرد ساده، به عنوان بزرگترین مرجع میلگرد در ایران است. کارخانه میلگرد ساده آیین صنعت به دلیل مرجع بودن در این زمینه بهترین کیفیت و قیمت را ارائه می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در تماس باشید.

02162786

به ما امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخگوی آنلاین 021-62786